Hilla-normal.jpg

Ahvenanmaanlampailla sarvet eivät ole vain pässien etuoikeus. Sarvia on myös osalla uuhista. Tässä kauniisti beigestä päästä kurkistavat yllättävän tummat Hillan sarvet. Hilla on Jami Saariston ja Pohjolan Erikoisen karitsa. Erikoisella tai sen emällä Lumella ei ole sarvia.

Hedda-normal.jpg

Hieman vanhemman Heddan sarvet ovat jo isommat, Hedda on meidän sarvekkaasta suvusta, vaikka sen emällä ei sarvia olekaan, niin emänemä Hulda Saaristo on sarvekas. Heddan isä on myös Jami Saaristo.

Ganerva-normal.jpg

Pohjolan Ganervan sarvet

Karpalo-normal.jpg

myös täyssisko Garpalolla on sarvet, isä on Beck.

Doris-normal.jpg

Pohjolan Doris ja sen takana kurkkailee sarvekas karitsa Garoliina, joka on Doriksen pojan Eeron tytär.  Doris on Garpalon ja Ganervan emä ja sen emä taas Hulda Saaristo. Kaikki siis sarvekkaita.

Hulda_Guura-normal.jpg

Tässä Hulda Saaristo, sillä on yksi lyhyempi ja yksi pidempi sarvi, edessä oleva Guura tytär on sarveton.

Garpo-normal.jpg

Pohjolan Garbo, 7 kk, jolla on todella vahvat sarven alut. Garpo on Ulappa Saariston ja Pohjolan Brennan tytär, Brenna ei ole sarvekas, eikä sen emä Tuikku Saaristo.Frida-normal.jpg

Pohjolan Frida, emälinja Pohjolan Duuri - Pohjolan Björk, joka on puolestaan sarvekas Leona Saariston tytär. Duurin sisko, Daura, joka ei enää asu tilallamme, on myös sarvekas.

Kuvassa takana beigen värinen Pohjolan Brenna, joka on edellä olleen Garbon emä.

Bertta-normal.jpg

Pohjolan Björk ei enää asu tilalla, mutta sen täyssisko Bertta asuu ja on ihan identtisen näköinen siskonsa kanssa.

Enne-normal.jpg

Ennen sarvet kuultavat ilta-auringossa, Enne edustaa Bertan kanssa samaa emälinjaa, koska sen emä on Leonan tytär Pohjolan Amanda, itse sarveton uuhi.

Elsa-normal.jpg

Sarvet kasvavat miten kasvavat ja Elsan toinen sarvi on aika mutkikas. Elsa edustaa Ennen kanssa samaa emä linjaa siten, että tausta menee: Pohjolan Dilja-Pohjolan Amanda-Leona Saaristo.

Golffi-normal.jpg

Isosarvisilla pässeillä sarvet ehtivät kasvaa kovasti jo ensimmäisen puolen vuoden aikana. Kuvassa on Pohjolan Golffi, joka on syntynyt huhtikuussa 2014 eli on vasta 5 kk ikäinen. Golffin täyssiskot Ganerva ja Garpalo löytyvät ylempää kuvista. Tästä kolmikosta (7 linjaa) voin myydä toisen uuhista, mutta Golffi ei ole varattavissa.