Justiina.jpg

Pohjolan ahvenanmaanlammastila sijaitsee Savonlinnan Kerimäellä.

Olemme mukana vapaaehtoisissa valvontaohjelmissa, joissa statuksemme ovat M1.

Ahvenanmaanlampaita on n.80 uuhta sekä pässit ja karitsat päälle. Ensimmäiset lampaat tulivat tilalle 2009. Alunperin lypsykarjatilana toimineen tilan entiset metsälaitumet ovat nykyään aidattu ja hyväksytty perinnebiotooppilaitumiksi. Lampaat toimivatkin meillä pääsääntöisesti maisemanhoitajina.

Maatiaiseläimistä tilalta löytyy myös kolmen eri kannan maatiaiskanoja (horniolaisia, tyrnävän ja savitaipaleen kantaa).

Tilan myyntituotteita ovat ahvenanmaanlammastuotteet: liha, taljat ja villa lankoina sekä muina tuotteina. Värjään osan villalangoista luonnonväreillä. Kerään kasvit ja sienet luonnosta keskittyen helposti saataviin ja yleisiin kasveihin tai viljelen kasvit omassa kasvimaassa.Puretusaineina eli aineina, joilla värit saadaan kinnittymään lankaan, käytän ainoastaan alunaa, viinikiveä sekä rautavitrilliä, jotka eivät ole ympäristölle vaarallisia. Kasvitähteet pääsevät kompostiin.

Karitsan/lampaanlihaa tilattavissa tuoreena n. 2 kertaa vuodessa. Teurastamona käytämme Bonus Carnis pienteurastamoa, johon on alle 50 km matka. Ahvenmaanlampaan liha on erinomaista, mureaa ja vähärasvaista, Liha myydään pienpaloiteltuna, vakuumiin pakattuna suoraan asiakkaille toimitettavaksi. Varaa liha ajoissa! Pakastitettua lihaa löytyy jonkin verran tilamyymälästä, jauhelihaa ja fileitä, lapoja ja viuluja.

Myyntituotteita voi tilata netin kautta tai paikan päältä - muista silloin laittaa viestiä, että tiedämme olla paikan päällä!

Kotisivut http://www.elisanet.fi/riitta.lumiluoto/

Tilaamme vahtii ja eläimiä paimentavat islanninlammaskoirat, tällä hetkellä koiria on kotona kolme koiraa..Islanninlammaskoirakasvatusta pienimuotoisesti, noin pentue vuodessa, on tehty Tunturiketun kennelnimellä vuodesta 1992.

Jenna.jpg